Alsjemenou

Kinderautostoel kopen? Wij geven tips!

kinderautostoel

Wanneer je in verwachting bent maak je een uitzetlijst met alles wat je voor het kindje nodig hebt. De leukste dingen zijn meestal de schattige kleding, een mooie kinderwagen en de inrichting voor het kamertje. Wat voor de meeste mensen echter ook een essentieel product is, is een kinderautostoel. Als je verschillende autostoeltjes met elkaar wilt vergelijken kun je een kijkje nemen op www.kinderautostoel.com voor de meeste bekende merken en modellen. In deze blog geven wij enkele tips voor het kopen van een kinderautostoel.

De maat van de kinderautostoel

Een van de belangrijkste aspecten van een kinderautostoel is de maat. Het eerste autostoeltje dat je koopt is er meestal een tot 13 kilo. Gebruik geen stoel voor een lichtere of zwaardere gewichtscategorie. Wanneer je een te groot stoeltje koopt zal het kindje er los inzitten, waardoor het kindje tijdens een aanrijding los kan schieten. In een te kleine stoel zal het kindje oncomfortabel zitten en is de kans ook groter dat het kindje tijdens een ongeluk niet goed vastzit.

Het bevestigingssysteem

Er zijn verschillende manieren waarop je een autostoeltje in de auto kunt bevestigen. Veel nieuwere auto’s zijn voorzien van een Isofix systeem. Hiermee kun je het autostoeltje gemakkelijk in de auto vastzetten. Wanneer je dit Isofix systeem niet hebt zijn er ook nog steeds kinderautostoelen die met de driepunts autogordel bevestigd kunnen worden. Wanneer je een autostoeltje gaat kopen is het handig om eerst te testen of deze gemakkelijk in de auto bevestigd en verwijderd kan worden. Zeker als je het stoeltje in verschillende auto’s gaat gebruiken is het handig als dit op een prettige manier werkt.

Nieuw of tweedehands?

Een goede kinderautostoel kan een behoorlijke investering zijn. Een tweedehands autostoeltje kan daarom een stuk goedkoper zijn. Wanneer je kiest voor een tweedehands stoeltje is het verstandig om deze over te nemen van een bekende, en dit niet via bijvoorbeeld Marktplaats.nl te doen. Als een kinderautostoel namelijk een botsing heeft meegemaakt is deze niet meer veilig. Dit kun je aan de buitenkant van het stoeltje niet zien. Neem daarom nooit het risico om een tweedehands kinderautostoeltje van een onbekende te kopen.

De looks

Onderaan de lijst, maar niet geheel onbelangrijk, is het uiterlijk van de kinderautostoel. Zeker wanneer je een mooie auto hebt is het natuurlijk leuk als het autostoeltje hier leuk bij staat. Er zijn verschillende soorten autostoeltjes in leer en verschillende mooie stoffen. Er zijn zelfs kinderautostoeltjes door Ferrari op de markt gebracht. Zo vervoer je jouw kleintje niet alleen in jouw gezinsauto, maar in een echt racemonster.

Exit mobile version